Кисић: Волонтирање треба јачати и подржавати

БЕОГРАД: Анализе о десетогодишњој примени Закона о волонтирању указале су да постоји потреба за унапређењем тог закона, како у нормативном делу, тако и у практичној примени, изјавила је министарка за рад, запошлавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић на конференцији која је организована поводом 5. децембра - Међународног дана волонтера.
kisic
Фото: Tanjug / Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja

Кисић Тепавчевић је истакла да је волонтирање веома важна друштвена активност, будући да јача најважније цивилизацијске вредности - солидарност и социјалну кохезију, саопштено је из ресорног министарства.

Министарка је нагласила да волонтирање зато треба јачати, промовисати и подржавати.

Она је навела да је волонтирање, као вид хуманитарног рада, посебно добило на значају у условима пандемије Ковид 19.

„Захвалила бих се свим волонтерима који месецима, даноноћно и несебично пружају помоћ становништву, а посебно рањивим групама и најугроженијима у условима пандемије“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Конференцију „О волонтирању у Србији 2020. године - нова реалност, адаптација и иновација“, организовали су Млади истраживачи Србије.

Међународни дан волонтера обележава се као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере.

Анализу о десетогодишњој примени Закона о волонтирању израдила је Радна група коју је формирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести