Љајић: Путници ће имати могућност заменског путовања

БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је јутрос да ће уредбом Владе сви путници који су уплатили аранжмане до 15. марта ове године, имати право на заменско путовање које могу искористити до краја 2021. године.
ljajic, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Goll, arhiva
"Уговори ће бити покривени гаранцијама путовања, односно гаранцијама осигуравајућих кућа - полисама осигурања", казао је Љајић за Радио-телевизију Србије.
 
Он је додао да држава на сваки начин жели да заштити око 500 хиљада људи који су до назначеног датума уплатили своје аранжмане.
 
Љајић је објаснио да нови уговор, који ће путници потписивати са агенцијом, подразумева да се обави на истој или другој дестинацији, по договору две стране.
 
"Његова вредност у сваком случају не може бити мања него вредност уплаћеног аранжмана до 15. марта", указао је министар.
 
Такође, каже, као опција стоји и повраћај новца, који је агенција дужна да реализује 14 дана након 31. децембра наредне године и додаје да је већ сад решено око 123 хиљаде случајева тако што су путници прихватили понуду агенција или је новац враћен.
 
Према речима Љајића, још нико не зна на глобалном нивоу када ће се и на који начин отварати границе, те с тим у вези износи препоруку да грађани ове године одмор или барем један његов део проведу у земљи.
EUR/RSD 117.5782
Најновије вести