НА КАНАЛУ ДТД У НОВОМ САДУ Добар улов деверика и бодорки

Суботње лепо време измамило је страственог новосадског риболовца Лазара Шуњку на Канал ДТД, који је заузео своју позицију око 14 часова. Забацио је штапове Formax tander carp 3.60m 130 грама и завртео машиницу shadow feeder 4000 на којој је био најлон 0,20 mm, предвез 0,16 mm и удица owner 50922 12.
а
Фото: Приватна архива

Одлучио је да пеца на црве, беле и пинкије, на даљини од 20 метара. Како каже, од хране преферира elegans carasio/carp бронзе и гица - ванила бабушка.  Да је и успешан, а не само страствен пецарош потврђује суботњи улов, а реч је о по десетак деверика и бодорки.

- За деверике кажу да су весници пролећа у свету риболова и да током топлих дана теже да надокнаде калорије које су изгубиле зими. Зато је важно да се посебна пажња обрате на састав хране. Бодорке одлично иду на водама које споро теку, а добар улов је загарантован ако вас макар једна „намирише” јер оне иду у јатима - појашњава наш саговорник.

Фото: Приватна архива

- Волим да дођем овде на Канал јер је доба позиција, у граду сам и уживам пар сати. Долазим са супругом и децом, па се сви препустимо чарима риболова - каже Шуњка за „Дневник” и истиче да га је јако обрадовало то што поново у нашем листу може да прочита доста тога интересантног о риболову.

Д. Н.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести