Љубисав Орбовић поново председник Самосталног синдиката

БЕОГРАД: Љубисав Орбовић реизабран је данас за председника Савеза самосталних сидиката Србије, па ће и у наредних пет година предводити ту синдикалну организацију.
Ljubisav Orbović  foto: Tanjug
Фото: Tanjug
Делегати 16. Конгреса Савеза самосталних синдиката Србије већином гласова изабрали су Орбовића за председника, а захваливши се на указаном поверењу он је рекао да је добио част и обавезу да настави борбу за већа права и бољи животни стандард запослених, али и да спроведе активности на организационој реформи Савеза и јачању његове улоге у друштву.
 
Изабрани су и чланови органа и усвојена документа чиме је Конгрес Савеза самосталних синдиката Србије завршио данашњи рад.
 
На конгресу је усвојен Извештај о раду С С С С, извештаји Надзорног и Статутарног одбора измеду два конгреса, верификован избор нових цланова Већа С С С С и изабрани цланови Надзорног и Статутарног одбора Савеза.
 
Усвојена су конгресна документа - Програм С С С С, седам резолуција и две декларације.
 
Уруцена су и признања Савеза „27. април“, а овогодишњи добитници признања су Радомир Стевић и Савез самосталних синдиката за град Ниш.
 
У Програму Савеза самосталних синдиката Србије, наводи се да ће тај синдикат захтевати квалитетна радна места уз сигурност коју гарантује уговор о раду на неодредено време, достојанствене зараде и пензије и њихову редовну исплату, повецање минималне зараде до нивоа од 65 процената просецне зараде, поштовање права запослених...
 
Истиче се да ће се истовремено оштро супротстављати умањивању зарада, као основи за штедњу и попуњавање буџетског дефицита и нередовним исплатама зарада, неоправданим и дуготрајним исплатама минималних зарада, умањењу пензија и квалитета здравствених услуга.
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести