МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ Кишица значи клизаво, НЕМА ОПУШТАЊА ПРЕД ПРОМЕНУ ВРЕМЕНА

БЕОГРАД: У Србији ће данас бити облачно и хладно, местимично са слабом кишом и суснежицом у нижим пределима, а у брдско-планинским са слабим снегом и то углавном пре подне.
susnezica zima vreme arhiva png
Фото: Dnevnik arhiva/freePNG

Поподне ће бити суво, уз смањење облачности. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 0 до 3 °Ц, а највиша од 3 до 7 °Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће бити облачно и хладно, повремено са слабом кишом и то углавном ујутро и пре подне. Поподне суво уз постепено смањење облачности. Ветар слаб северозападни. Температура без већег колебања, од 2 до 4 °Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у суботу ће бити умерено облачно са сунчаним интервалима и суво, а у недељу са северозапада стиже ново пролазно наоблачење са кишом, у брдско-планинским пределима са слабим пролазним снегом.

Почетком наредне седмице очекује се пораст дневних температура у већини места од 10 до 15 °Ц, уз краткотрајну кишу.

 Јаче наоблачење и захлађење с кишом, на планинама са снегом уз појачан северозападни ветар очекује се у среду средином дана на северу, а до краја дана и у осталим крајевима.

Крајем периода облачно и хладније, местимично са кишом, на планинама са снегом.

Овакве промене времена озбиљно треба да забрину хроничне болеснике. Отопљавање неће пријати срчаним болесницима, хроничним плућним болесницима, астматичарима и онима који болују од реуматских болести, кажу доктори.

У дане када се "прелама време" саветује се и што мање излазака из куће, где владају стабилни услови температуре и притиска. Ово се посебно препоручује астматичарима, јер је квалитет ваздуха лош, због великог броја индивидуалних ложишта.

И. Р.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести