МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Иницијатива за продужење зимског распуста до сада није стигла

БЕОГРАД: Иницијатива за продужење зимског распуста до сада није стигла Министарству просвете, нити је у оквиру ресора просвете та могућност разматрана.
 Počinje zimski raspust Foto: arhiva Dnevnika
Фото: Почиње зимски распуст Фото: архива Дневника

"Министарство просвете, уколико добије информације од Министарства здравља по овом питању, поступиће у складу са тиме", рекли су из Министарства за Танјуг.

Према школском календару зимски распуст за ученике из Војводине траје до 15. јануара, док за остале ђаке до 22. јануара.

Продужетак зимском распуста ученици су имали 2019, 2020. и 2022.године, прва два пута због грипа, а трећи пут због короне.

Како пишу медији, претходних дана повећан је број оболелих од различитих респираторних инфекција, а епидемиолози упозоравају да највећи удар грипа нас очекује у другој половини јануара и фебруара.

Како се наводи на сајту Министарства просвете, следећи дани када ће ђаци опет одмарати су у фебруару, од четвртка, 15. фебруара, а у клупе се враћају у понедељак, 19. фебруара.

Током пролећног распуста, који почиње у понедељак, 29. априла, а завршава се у понедељак, 6. маја, ђаци ће имати осам дана да одморе и проведу ускршње и првомајске празнике, а у клупе се враћају у уторак, 7. маја.

За ученике од првог до седмог разреда, летњи распуст почиње у понедељак, 17. јуна , односно тог дана је крај школе, а за ученике осмог разреда летњи распуст почиње по завршетку завршног испита, наводи се у школском календару за следећу школску годину.

 За ученике I, II и III разреда гимназије и четворогодишњих средњих стручних школа и ученике I и II разреда трогодишњих средњих стручних школа, летњи распуст почиње у понедељак, 24. јуна, односно већ у петак, 21. када је заправо последњи дан школе.

За ученике IV разреда гимназије, IV разреда четворогодишњих и III разреда трогодишњих средњих стручних школа, летњи распуст почиње по завршетку матурског то јест завршног испита.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести