Мисија КФОР-а спровела летачку обуку

ПРИШТИНА: Мисија КФОР-а коју предводи НАТО, спровела је летачку обуку за више летелица, у којој је учествовало шест хеликоптера из контингената Хрватске, Швајцарске и Сједињених Америчких Држава.
KFOR_04-FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Вежба је била усредсређена на стандардизацију процедура планирања и извршења мисије, летачким вежбама и комуникацији, полетање је извршено са Војног Аеродрома Слатина, а након тога је извршено надлетање Кампа Бондстил, Призрена, Пећи, Аеродрома Слатина и Приштине, а слетање је обављено у Главном Штабу КФОР-а "Филм сити", наведено је у саопштењу КФОР-а.

Вежба је осигурала да КФОР остане снажна војна сила која је спремна да делује као поуздан фактор одвраћања против било којих претњи и да одржава своје капацитете за извођење хитних медицинских летова за евакуацију у сваком тренутку.

Мисија КФОР-а коју предводи НАТО је мултинационални контигент који чине 27 чланица Алијансе и партнерских земаља.

Ова међународна организација доноси увећане способности и компетенције, наведено је у саопштењу.

Стална обука и вежбе су потребне да би се осигурало да сви контингенти делују на стандардизован начин, обезбеђујући способност КФОР-а да одговори у складу са Резолуцијом 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација на све изазове за безбедно и сигурно окружење и слободу кретања на брз и ефикасан начин било путем ваздуха или копном, навео је КФОР.

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести