Поповић: Полиција и Кфор да реагују на паљење српске заставе

ГРАЧАНИЦА: Градоначелник Грачанице Срђан Поповић позвао је полицију и Кфор да реагују након што су синоћ непознате особе покушале да запале српску заставу код споменика Милошу Обилићу у том месту.
srdjan popovic
Фото: Youtube Printscreen

Поповић је истакао да су српски званичници упозоравали да постављање билборда са амблемом ОВК у општини Грачаница може да буде окидач за инциденте, који се последњих дана понављају и оценио да "и даље нико нема слуха за све оно што се дешава у Грачаници".

"Ми смо остали на овим просторима, јер желимо да градимо будућност, али не будућност која ће бити минирина инцидентима и провакцијама. Још једном апелујем на међународну заједницу, полицију и Кфор да упозоре све оне који покушавају да наруше мир на Косову и Метохији да то не смеју да раде", рекао је Поповић, преноси Косово онлајн.

Навео је да су мештани уплашени и да се прибојавају да ће се инциденти наставити, али да неће наседати на провакације и да жели да живи у миру.

"Од полиције захтевамо да саопшти детаље истраге и коначно српски народ сазна да ли је безбедан, уколико није, шта требамо да предузмемо са полицијом и Кфором да будемо безбедни", поручио је Поповић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести