Најтоплији октобарски дан од 1926. године

БЕОГРАД:  Прогнозе метеоролога да ће данас бити најтоплији октобарски дан од 1926. године, када је у српској престоници измерено 26,5 степени Целзијуса обистиниле су се јер је у главном граду Србије према подацима од 16 сати, температура достигла 27 степени.
suncano miholjsko leto
Фото: pixabay.com

За данас се наиме, очекивала максимална температура до 28 степени и најтоплији 21. октобар у последње 93 године.

Према актуелним подацима објављеним на сајту РХМЗ у 16 сати, у Цхуприји је жива на термометру достигла 30 подеок, а темепратуре од 28 степени измерене су у Краљеву, Крушевцу, Нишу, Великом Градишту, Смедеревској Паланци, Крагујевцу, Ваљеву.

Степен ниже данас је измерен у Београду, Сомбору, Новом Саду, Зрењанину, Сремској Митровици, Лозници, Пожеги, Куршумлији, Лесковцу, Врању.

У Зајечару, Сјеници, Неготину, као и Палићу измерено је 26 степени.Осетно свезије је било на Златибору где је измерено 23 степена, док је на Копанику било најхладније -18 степени.Михољско лето се у сваком случају наставља до краја месеца, поручују из РХМЗ.

У наредних седам дана очекује се слично време, јутра свежа, дани сунчани и топли, са температурама од 24 до 29 степени.Сутра ће у Београду бити сунчано и топло уз слаб ветар, променљивог правца.Јутарња температура биће од 8 до 13 Ц, највиша дневна око 28 Ц.

И новембарски рекорд, иначе, забележен је 1926. године - 29,3 степена.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести