Ненад Поповић домаћин 58. Сабора трубача у Гучи

ГУЧА: Министар Ненад Поповић биће Домаћин 58. Сабора трубача у Гучи, једногласна је одлука Саборског одбора ове традиционалне манифестације која дуже од пола века окупља љубитеље трубе и туристе из целог света.
Nenad Popović Foto Tanjug/R.Prelić
Фото: Танјуг, Р. Прелић

Сабор у Гучи ће трајати од 9. до 12 августа, а министар Поповић ће га отворити заједно са руским амбасадором у Србији Александром Чепурином.

Како је раније најављено Сабор ће по традицији бити отворен код Споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе, док ће на главној позорници на стадиону програм трајати три дана. 

У петак, 10. августа, планирани су концерт победника 57. Сабора, наступ Дејана Петровића и његовог "Биг бенда", као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег Сабора. 

Финално такмичење најбоље пласираних сениора из предтакмичарских центара биће одржано у суботу, 11. августа (20.00) , а последњег дана Сабора је такмичење мајстора трубе за овогодишњу титулу "шампион Гуче". 

Последње вечери планирани су и концерти "шампиона Гуче" Екрема Мамутовића и Саше Крстића, као и мајстора трубе Дејана Лазаревићаа и Бобана Марковића. Још неких детаља о предстојећем Сабору чуће се и у понедељак 9.јула на конференцији за штампу у Музеју трубе у Гучи коју одржатидомаћин сабора Ненад Поповић.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести