Нова санитетска возила за здравствене установе по Србији

БЕОГРАД: Представницима више здравствених установа широм Србије су додељена санитетска возила који ће им значајно олакшати рад.
l
Фото: Tanjug (video)

Део возила набављен је из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења или опортунитета, а део су донација компаније НИС, а министар здравља Златибор Лончар каже да ово није ни прва, ни последња акција помоћи здравственим установама.

Овде није изложена опрема која је стигла у болнице, од стерилизатора, апарата који служе за операције... свега што је било неопходно, а што су навели да би требало да имају, рекао је Лончар и честитао свима који су добили санитетска возила.

Додао је да је поносан на сву помоћ која је пружена здравственим установама јер ће то, додао је, осетити пацијенти, али и запослени у здравству којима ће бити много лакше да раде с новом и бољом опремом.

Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић је рекао да Министарство правде већ пету годину организује доделу средстава прикупљених по основу опортунитета.

Током ових пет година подељено је две милијарде и 118 милиона динара које смо укупно расподелили на 585 пројеката. Ове године комисија је имала на располагању 500 милиона динара које смо поделили на 130 пројеката, рекао је он.

Директор КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић је захвалио у име свих који су данас добили, како је рекао, вредне донације државе и компаније НИС.

Држава је одговорна у свим сегментима, па и у здравству. Показали смо да опрему коју смо добили до сада умемо итекако добро да користимо и да се боримо са свим здравственим пошастима које су нас сусретале у претходном периоду, рекао је он и додао да ће ова помоћ значајно допринети побољшању стандарда свакодневног рада у здравственим установама.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев је рекао да је улагање у здравство трајно опредељење друштвене одговорности те компаније и да од тога не одустају упркос веома изазовном времену.

Додао је да су протеклом периоду, у сарадњи с Министарством здравља, уложили више од 116 милиона динара.

Уз 14 возила, ојачали смо и капацитете опреме у 20 установа широм Србије, рекао је он.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести