Новак о смрти патријарха: Они који су посветили живот вечном царству живе вечно

БЕОГРАД: Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић изразио је данас саучешће породици патријарха српског Иринеја и свим верницима.
djokovic
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"Нека му је лака земља и нека почива у миру. Моје саучешће његовој продици и свим верницима. Имали смо неколико сусрета, имао сам част да од њега примим Орден Светог Саве", рекао је Ђоковић српским новинарима на видео-конференцији из Лондона.

Ђоковић је после победе над Александером Зверевим и пласманом у полуфинале Завршног турнира, истакао да је "стварно тужно што смо за мање од месец дана изгубили два тако значајна човека" - Амфилохија у Црној Гори и сада патријарха.

Он је изразио наду да ће људи из ове ситуације са короном изаћи мудријии и паметнији", преноси Б92.нет.

"Лично на све ово гледам као на подсетник шта је најбитније у животу. Ми говоримо да су нам здравље и фамилија најважнији, али не видим да много нас тако живи - затекнем и себе како често не живим по тим постулатима. Трудим се да себе увек подсетим на ствари које су битне, ево сад тај вирус и човек може за час да изгуби живот... Али вечна је душа, како кажу. Они који су посветили свој живот вечном царству сигуран сам да живе вечно", рекао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести