Нови Сад: За студенте у домовима више од 3000 места

НОВИ САД: У 10 домова Студентског центра у Новом Саду смештено је 1.885 студената, а очекује се да се капацитети значајније попуне након 1. октобра, када почну да се усељавају бруцоши за чији смештај је конкурс завршен 15. сепрембра.
 Studentski dom Barnko Bajić u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Студентски дом Барнко Бајић у Новом Саду Фото: Дневник.рс

За студенте осталих година конкурс траје до 1. новембра.

У домовима укупно има 3.006 места, саопштио је Студентски центар.

"Станаре домова "Слободан Бајић" и "Вељко Влаховић" дочекао је унапређен амбијент, јер су током августа изведени радови на реконструкцији тераса, а ускоро ће у оба дома бити замењена и врата у свим собама на првом спрату. Реновирана је и студентска менза у којој се тренутно на дневном нивоу послужи око 2.500 оброка. Такође ћемо заменити и туш кабине у дому "Никола Тесла" , а дом Сајмиште добиће нов кров", рекао је директор Студентског центра Зоран Мартиновић.

Од 1.885 студената тренутно је само један студент позитиван на вирус корона, он се налази на кућном лечењу и има лакше симптоме.

Мартиновић је рекао да је Студентски центар Нови Сад у складу са препорукама Кризног штаба Србије и Кризног штаба Новог Сада којим председава градоначелник Милош Вучевић, у свим домовима обезебдио собе за изолацију студената.

"Све собе се налазе на приземљу како би редовно могли да се достављају храна, лекови и књиге. Уз то, формирали смо и волонтерски кол центар за подршку студентима у изолацији, као и сервис "Књига на клик" преко ког студенти на е-маил могу добити сву потребну литературу за учење", казао је Мартиновић.

Он је додао и да се у свим домовима спроводе строге антипандемијске мере. На улазима су постављени дозатори са средствима за дезинфекцију, а обавезно је ношење маски.

"Апелујем на све студенте да се придржавају прописаних мера, и да се вакцинишу, како бисмо ризик од заразе ковидом-19 свели на минимум", рекао је Мартиновић.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести