Ново на ПМФ-у: Кухиња за гастрономе 21. века

- Препознавши у овом пројекту усмерење да се иде ка томе да се кадрови не производе за тржиште рада, него за тржишну утакмицу, Покрајинска влада се у њега укључила као партнер - рекао је  на отварању Лабораторије за гастрономију на Департману за географију, туризам и хотелијерство Природно математичког факултета Универзитета у Новом Саду покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност професор др Зоран Милошевић.
в
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

- Оно за шта се овде оспособљавају млади људи услуге су којима можемо да сервисирамо, не само нашу земљу, него и регион, па и шире, што може да буде и моћна тачка развоја Србије. То препознају и младе генерације, па на једно место конкурише и по три четири кандидата, а академска заједница носи одговорност да одговори захтевима будућих времена, што ви и чините кроз симбиозу науке и дуалног образовања за пример.

По речима деканице ПМФ-а професорке др Милице Павков Хрвојевић, отварање лабораторије у којој ће студенти гастрономије научено примењивати у пракси у најсавременијим условима, потврда је да ова високошколска институција увек тежи вишем и бољем.

- Пре 15 година отворили смо ове смерове и они данас на нашем факултету привлаче највише средњошколаца због квалитета наставе и образовања о којима сведоче и бројне награде које наши студенти освајају на такмичењима широм света-рекла је деканица ПМФ-а.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Опрема вредна 24.000 евра

У опремање гастрономске лабораторије ПМФ је уложио 24.000 евра добијених на конкурсу Фондације хотелијера из Женеве, Покрајински секретаријат за високо образовање и научно-истраживачку делатност обезбедио је 34.000 евра, а посуђе је донирала фирма “Металац”.


Директор Департмана за Департману за географију, туризам и хотелијерство професор др Лазар Лазић, осврнувши се на срж болоњског процеса, оценио је да је отварање ове лабораторије круна рада на бољој припреми студената за рад, за коју је неопходно доста праксе.

Д. Девечерски

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести