Новосадски сајам од сутра оспособљен за смештај хиљаду људи

НОВИ САД: Простор Новосадског сајма од сутра ће бити оспособљен за смештај око 1.000 људи, који ће ту имати неопходне услове за живот и медицинску негу, најавио је јутрос министар одбране Александар Вулин.
Novosadski sajam/S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs
Последње припреме су у току. Војска је на свим улазима у хале и на Сајам, казао је Вулин за ТВ Пинк.
 
У Мастер хали и Хали 1 Новосадског сајма дезинфиковане су, у њима је око 1.000 кревета, постављени су додатни тоалети, туш кабине, паравани, смештај за медицинске раднике и просторија за медицинско особље.
 
"На девет кревета биће постављен један параван, свако ће имати касету за личне ствари. Живот ће бити организован по војничким правилима и водиће се рачуна о сваком ко дође, а најбоље би било да се за овим смештајем не јави потреба. Објекти у Новом Саду и Београду биће једнако опремљени, али то нису места за уживање, већ за лечење и најмању могућу изложеност здравственим ризицима", рекао је Вулин, прошле недеље током посете Новосадском сајму.
 
Јуче је на друштвеним мрежама био доступан план кућног реда у привременом санитетском центру "Сајам", где су наведени термини за устајање, личну хигијену, доручак, лекарске прегледе и терапије, чишћење, дезинфекцију просторија у хали, слободне активности, односно читање литературе и дневне штампе.
EUR/RSD 117.1709
Најновије вести