Од 3. јануара на КиМ само уз доказ о потпуној вакцинацији

ПРИШТИНА: Сви који улазе на територију Косова и Метохије мораће од 3. јануара да имају доказ да су примили две дозе вакцине.
v
Фото: Tanjug ( shutterstock.com, Cryptographer, ilustracija)

То је предвиђено новим мерама против корона вируса, које је усвојила влада привремених приштинских институција, преноси приштинска Коха диторе.

Како објашњава, до 3. јануара, улазак на територију КиМ дозвојен је особама које имају доказ о примљене две дозе вакцине или имају једну дозу вакцине и негативан ПЦР тест, који није старији од 48 часова или једну дозу вакцине и доказ да су прележали корона вирус.

Нове мере, усвојене на седници одржаној елекстронским путем, предвиђају и да све особе које користе јавни превоз морају да поседују сертификат о потпуној вакцинацији против корона вируса, јавља ''Газета експрес''.

Према одлуци владе у Приштини, како преноси Косово онлајн, јавни превоз могу да користе и путници који су примили само прву дозу вакцине, али под условом да имају и негативан ПЦР тест.

"Чак и они који имају доказе да су прележали корона вирус морају да буиду вакцинисани барем једном дозом да би путовали градским аутобусом", наводе из владе привремених приштинских институција.

Једна од главних мера која остаје на снази је ограничење саобраћаја од поноћи до 5 ујутро, док ће угоститељски објекти радити до 23 часа. Предвиђено је и да се музика у локалима гаси у 21.30.

У образложењу владе наводи се да су нове мере уведене због новог омикрон соја корона вируса.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести