Од данас директни летови авионима Ер Србије до Крфа

БЕОГРАД: Национална авио-компанија Ер Србија је данашњим летом ЈУ744 покренула директну сезонску линију између Београда и Крфа, која ће саобраћати два пута недељно, понедељком и петком, саопштила је та компанија.
2
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Инаугурациони лет Ер Србије дочекан је на међународном аеродрому Иоаннис Каподистриас, смештеном на само три километра јужно од града Крфа.

Према речима директора комерцијале и стратегије Ер Србије Бошка Рупића од данас се лети до Крфа (Керкире) са којим Србија има нераскидиву везу о чему сведоче бројни културно-историјски споменици из Првог светског рата који и данас постоје на том грчком острву.

"Успомена на те догађаје с пажњом се чува у 'Српској кући', својеврсном музеју у самом центру града. У близини је и историјски значајно острво Видо. Уколико до сада нисте посетили Крф уз нашу директну линију до њега стижете за само 75 минута", рекао је он.

Увођењем Крфа у мрежу, Ер Србија омогућава путницима добру повезаност преко Београда, са Амстердамом, Берлином, Болоњом, Цирихом, Диселдорфом, Копенхагеном, Хамбургом, Франкфуртом, Паризом, Прагом, Римом, Венецијом, Љубљаном, Загребом, Подгорицом и многим другим градовима.

Према речима Рупића острво Крф, поред природне лепоте има богато мултикултурално наслеђе и кристално чисто море.

"Центар града краси трг Спианада, украшен изузетним делима француске архитектуре из 19. века. Пронађите мирно место у уским уличицама или на његовим сеновитим трговима и уживајте у хладном пиву од ђумбира. Обавезно посетите Листон, заштитни знак Крфа, где су аристократе уживале у вечерњим шетњама", рекао је Рупић.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести