Половни уџбеници дупло јефтинији, родитељи засад само "меркају"

БЕОГРАД: До почетка школске године остало је мање од месец дана, а осим у књижарама почела је продаја половних уџбеника и на улицама, преко интернета, али је интересовање родитеља још увек мало.
udzbenici
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

На тезгама на Тргу Николе Пашића продавци половних уџбеника већ су изложили робу, али тек по који родитељ у току дана сврати да се распита, а мало њих се сада одлучују за куповину.

Људи су још на одморима, тако да интензивнија продаја почиње тек у другој половини августа, каже један од продаваца.

Цене нових уџбеника, зависно од издавача, за ниже разреде основне школе су од 6.000 до 9.000 динара и могу се купити у књижарама, али су се многи родитељи већ одлучили да купе преко школе. За више разреде комплети коштају и до 15.000 динара.

Родитељи који се определе за половне уџбенике могу да уштеде 30 до 50 одсто, те тако комплети за ниже разреде основне школе коштају 4.000 до 5.000 динара, док за више разреде 6.000 до 7.000 динара.

Родитељи могу да прођу јефтиније, уколико имају књиге за замену. Тако за два уџбеника добијају један, појашњава један од продаваца и додаје да се код њих могу купити и радне свеске.

Откупљујемо уџбенике, али и радне свеске, наравно које нису попуњене, објашњава он.

Осим на улици, половни уџбеници могу да се купе, али и продају и преко интернета, а има и књижара које откупљују и продају уџбенике током целе године.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести