Поново отворени прелази Бајмок, Ђала и Бачки Виногради

БЕОГРАД: Путницима су од данас поново на располагању гранични прелази Бајмок, Ђала и Бачки Виногради, како би се током туристичке сезоне смањио притисак путника и возила на најоптерећеније прелазе на северу земље - Хоргош и Келебију, саопштила је Управа царине.
Granični prelaz Đala-Tisasiget Foto: M. Mitrović
Фото: Гранични прелаз Ђала-Тисасигет Фото: М. Митровић

Прелази Бајмок, Ђала и Бачки Виногради отворени су у договору са мађарском страном.

Прелази Бачки Виногради-Ашотхалом и Ђала-Тисасигет радиће од 7-19 часова, као и Бајмок-Бачалмаш од понедељка до четвртка, док ће током викенда (од петка до недеље) тај прелаз бити отворен 24 часа.

Царинска служба наводи да спремно дочекује туристичку сезону и повећан прилив како страних, транзитиних, тако и домаћих путника који ће пристизати у нашу земљу.

Како би задржавања била сведена на минимум, Управа царине апелује на путнике да се пре поласка на пут информишу о задржавањима на граници и изаберу мање фреквентне прелазе, али и да воде рачуна о важећим прописима у путничком промету.

Највећи број грађана долази из европских земаља где су граничне процедуре врло сличне, али уколико постоје било какве недоумице, најбоље је пријавити све што носите са собом, кажу у Управи царине.

Такође, посебно скрећу пажњу на готовинске износе, који су као и у земљама ЕУ ограничени на 10.000 евра, колико је преко границе могуће пренети без пријављивања.

"Да бисте избегли и најмању непријатност и да вам боравак или пролазак кроз Србију остане у пријатном сећању, саветујемо да пре пута посетите сајт Управе царина, где ћете пронаћи све неопходне информације", наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести