Премијер Грчке: Радујемо се српским туристима

АТИНА: Премијер Грчке Киријакос Мицотакис пренео је председници Владе Србије Ани Брнабић током данашњег састанка да се радује доласку српских туриста у Грчку овог лета, као и да ће Грчка примити све посетиоце који су вакцинисани или имају негативан ПЦР или антегенски тест, при чему се неће примењивати рестриктивне мере карантина.
e
Фото: Pixabay.com

"Радујемо се што ћемо примити српске туристе у Грчкој овог лета", рекао је Мицотакис током састанка са Брнабић, која борави у посети Грчкој поводом 6. Економског форума Делфи.

Он је нагласио да је свестан да је Грчка дестинација коју Срби воле и додао да гарантује пријатан и безбедан боравак у његовој земљи.

Мицотакис је поновио да Грчка признаје све вакцине које се користе у Србији приликом уласка у ту земљу.

Грчка агенција АНА преноси, позивајући се на изворе из Владе, да је Брнабић позвала Мицотакиса да посети Београд и захвалила грчком премијеру што је његова влада прихватила дигитални сертификат о вакцинацији за посетиоце из Србије јер такав потез, како је нагласила, појачава кампању вакцинације у Србији.

"То много значи народу Србије, могу да Вас уверим да они једва чекају да дођу у Грчку овог лета и то нам је значајна подршка у вакцинацији јер и наши грађани желе да се вакцинишу јер ће им то олакшати да посете Грчку", рекла је Брнабић, наводи АНА.

Брнабић и Мицотакис су, како додаје АНА, разговарали и о другим билатералним питањима и перспективи даљег проширења сарадње две земље, посебно у економији, са нагласком на енергитику и међусобну повезаност, као и о подршци напорима Србији да се придружи Европској унији.

Они су разменили ставове и о питањима регионалне сарадње.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести