Руски фонд: У Србији највише верују руској вакцини

МОСКВА: Истраживање Руског фонда за директне инвестиције, у којем је учествовало 9.417 особа из девет земаља, укључујући Србију, показало је да испитаници у Србији највише верују Русији као земљи произвођачу вакцина.
Vakcina Sputnjik V Foto: REUTERS/Sergey Pivovarov/File Photo
Фото: Вакцина Спутњик В Фото: REUTERS /Сергеy Пивоваров

Како се наводи у саопштењу РФДИ, Русија као земља произвођац вакцина улива поверење више од 80 одсто испитаника, док су Кина и Шведска на другом и трећем месту, јер им верује 57, односно 25 одсто испитаника.

РФДИ напомиње да су резултати показали да је најпожељнија вакцина Спутњик Ве, с обзиром да је готово половина испитаника, тачније 45 одсто, спремна да прими управо ту вакцину.

На другом месту, према резултатима истраживања, нашла се вакцина кинеске компаније Синофарм, за коју би се определило 37 одсто испитаника, а на трећем вакцина Фајзера и Бионтека, коју као најпожељнију сматра 24 одсто испитаника.

Истраживање је показало и да је 98 одсто испитаника чуло за руску вакцину Спутњик Ве.

Истраживање је рађено од 18. фебруара до 3. марта, спровела га је компанија ЈуГов, међународна фирма са седиштем у Великој Британији која се бави истраживањем тржишта и анализом података.

У анкети су учествовали, поред грађана Србије, испитаници из Индије, Бразила, Мексика, Филипина, Вијетнама, Аргентине, Алжира и Уједињених Арапских Емирата.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести