Шарчевић: Реформе образовања видљиве и у малим срединама

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић посетио је данас ОШ "Вук Караџић“ у Крњеву, прву и најстарију сеоска школа у Србији, која је почела да окупља ђаке још 1779. године.
sarcevic, tanjug sradovanovic
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Како се наводи у саопштењу Министарства, Шарчевић је обишао и ОШ "Радица Ранковић“ у Лозовику, у којој су у току радови на реконструкцији.

Министар Шарчевић је истакао да је у претходне три године обновљено и реконстрисано око 900 школских објеката, додајући да је то урађено заједно с Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, као и другим министарствима.

Он је навео да реформа образовања, осим реконструкције основних и средњих школа, обухвата и измену планова и програма, обуку наставника, увођење једносменског рада, као и друге пројекте који се спроводе у циљу унапређивања образовања и васпитања на свим нивоима.

"Квалитетно образовање присутно је свуда у Србији и доступно свим ђацима. Наставницима су омогућене обуке и усавршавања. Осим тога, посебно ме радује што су резултати реформи већ сада видљиви у мањим срединама“, рекао је министар Шарчевић, додајући да је за реформе потребно време, те да ће резултати реформи бити још видљивији 2021. године.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић навео је да ће локална самоуправа наставити да прати реформске процесе који се спроводе и том приликом се захвалио министру Шарчевићу на подршци, као и за све што је Министарство урадило на реформи образовања.

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести