Стефановић: Држава данас брине о својој војсци

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић уручио је данас у Дому Војске Србије кључеве 12 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
stefanovic
Фото: Танјуг (видео)

Он је поручио да му је драго да су немар према људима и тешка времена иза њих, јер је "држава данас на челу са председником Александром Вучићем економски јача и одлучна да брине о својој војсци".

Уручујући кључеве припадницима система одбране и породицама преминулих колега, министар је истакао да је осећај да можете да помогнете људима, који цео живот раде за Србију, да реше једно од најважнијих животних питања - кров над главом за себе и своје породице - неописив.

"Жао ми је што је у неким претходним временима било периода када су наша војска, министарство и наша држава били у тако лошем стању да нису могли ништа. То су тешка времена. Ви сте их носили на леђима, ви и ваше породице. Није могуће исправити те грешке, али оно што можемо је да данас радимо да људима у нашем систему и будућим генерацијама буде боље. То је оно што ми је и председник Вучић рекао када сам ступио на дужност, задатак који сам добио од њега је напоран, озбиљан и вредан рад како би наш систем био још бољи", рекао је министар одбране.

Како је навео, захваљујући одговорној политици председника и Владе Србија је данас економски јача и зато може и да брине о својој војсци.

"Нисмо свемогући али се трудимо да људи који су дали све што су могли за овај систем реше своја животна питања. Већ увелико се реализује пројекат државне станоградње који је прилика да наши припадници по повољним условима реше своје стамбено питање и видео сам колико су радосни људи који као млади водници или потпоручници већ могу да реше то питање. Многи од вас, нажалост, нису имали ту прилику, решавате то тек данас у тренутку када сте поодмакли у својим каријерама, али су тај немар за људе и тешка времена прошлост", рекао је министар.

Он је додао да ће брига о људима у систему одбране, осим стамбеног збрињавања, бити исказана и кроз ново повећање плате.

"Захваљујући ономе што сам договорио са председником Вучићем ми смо имали два повећања плате и очекујемо још једно. Хоћемо да људима у систему одбране покажемо да држава и те како брине о њима. Желим да и ви и све ваше колеге будете уверени да су људи најважнији ресурс који ова земља има. Одлични су и авиони, тенкови, артиљерија, пушке и муниција и све оно што купујемо, али људи су нам најважнији. И трудићемо се и борити да то још више осетите", поручио је министар Стефановић и честитао је свима којима је данас уручио кључеве од станова.

Заставник прве класе Бобан Костић из Сектора за људске ресурсе истиче да је данас важан дан за њега и његову породицу.

"Добио сам стан у Београду, у улици Јурија Гагарина. Стан је двособан, а у њему ћу живети са породицом. Веома сам задовољан станом и веома захвалан Министарству одбране што брине о својим припадницима", рекао је Костић.

Међу онима који су данас добили кључеве од стана је и удовица Мира Мамула из Београда.

"Захваљујем Министарству одбране што нам је пружило прилику да решимо животно питање, моја деца и ја. Задовољна сам јер знам да коначно имам свој кров над главом", рекла је Мамула.

Усељење у станове припадницима Министарства одбране и Војске Србије честитали су и државни секретар Бранко Живановић и помоћница министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, који су присуствовали свечаности.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести