У Београду 593.693 вакцинисаних и 427.763 ревакцинисаних

БЕОГРАД: У Београду је, закључно са јучерашњим даном, прву дозу вакцине против корона вируса примило 593.693 пунолетна грађана што је 42,7 одсто пунолетног становништва престонице, изјавио је данас председник градског парламента Никола Никодијевић.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Он је за Танјуг прецизирао да је другу дозу вакцине примило 427.763 пунолетних грађана Београда што је око 30,7 одсто. Никодијевић је оценио да се имунизација против корона вируса у престоници тренутно одвија добрим темпом. Када су у питању суграђани старости од 65 до 74 године, који су најугроженија категорија становништва, Никодијевић каже да је њих више од 72 одсто примило барем прву дозу вакцине.

"То нам говори да акција мобилних пунктова, коју смо почели, приближавање вакцина пре свега сеоским домаћинствима која су удаљенија од домова здравља и пунктова за имунизацију даје резултате тако да ћемо са тиме наставити и у наредном периоду", истакао је Никодијевић. 

Подсетио је да осим пунктова за масовну имунизацију, на Београдском сајму и у Белекспоцентру, домови здравља на територији престонице такође имају своје пунктове тако да, додао је, у Београду има више дестина пунктова на којима се врши имунизација. Никодијевић је подсетио и да се на Београдском сајму може, без заказивања, примити нека од три вакцине које су тренутно доступне - Фајзер, Спутњик В и Синофарм. Навео је да Београдски сајам данас ради до 16 сати, а да се у Белекспоцентру данас врши само ревакцинација тако да, додао је, грађани који су данас планирали да приме вакцину треба да иду на сајам.

"Настављамо и у наредним недељама са активностима које смо заочели јер је евидентно да дају добре резултате. Наш циљ је 750.000 ревакцинисаних грађана Београда чиме сматрамо да ћемо полако изаћи из ове ситуације у којој се налазимо већ дуже од годину дана", закључио је Никодијевић. 

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести