У поноћ почиње пријављивање младих за 100 евра помоћи

БЕОГРАД: Од поноћи почиње пријављивање грађана старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћи у изосу од 100 евра.
1
Фото: pixabay

Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs , од 15. до 30. јануара.

У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије ковида 19, Влада Србије омогућава свим држављанима Србије од навршених 16 до навршених 29 година који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758,56 динара, кажу у Министарству финансија.

Помоћ се исплаћује на основу Закона о привременом регистру држављана Србије старости од 16 до 29 година.

То значи да сви држављани Србије који су до 13. јануара напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који до тог датума нису напунили 30 година.

Након уношења личних података (ЈМБГ, број личне катре и име банке) биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу.

Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун, објашњавају у Министарству финансија.

Пријављени државаљнин ће, након обраде пријаве, износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна.

Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћу се уплаћује без подношења пријаве.

"Након тога личном картом, својим документом одете и подигнете тај новац", рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

Најавио је да ће младима новчана помоћ бити исплаћена 1, 2, и 3. фебруара, као и да га могу подићи у банци са личном картом.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести