У Војводини 5.811 активних случајева короне, у Новом Саду 3.058

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну.
korona kovid ambulanta dnevnik
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Током јучерашњег дана у Војводини је регистровано 577 нових случајева, највише у Граду Новом Саду 219. У овом тренутку је 5.811 активних случајева на територији АП Војводине, што представља  пораст броја за хиљаду у последња два дана. Највећи број активних случајева је у Новом Саду, 3.058, што је, за 400 више у последњих 48 часова, саопштено је из Института.

У овом тренутку на територији 12 општина ситуација се оцењује као ванредна  Новом Саду, Зрењанину, Сремској Митровици, Панчеву, Бачкој Паланки, Вршцу, Беочину, Опову, Жабљу, Алибунару, Сремским Карловцима и Новој Црњи.

Изразито неповољна  епидемиолошка ситуација са тенденцијом погоршања, региструје се у још осам општина, Сомбор, Кикинда, Инђија, Кула, Бечеј, Врбас, Рума и Темерин.

У 11 општина ситуација се оцењује као неповољна са тенденцијом погоршања, Суботица, Ковин, Шид, Србобран, Тител, Ириг, Бела Црква, Нови Бечеј,  Пландиште, Ковачица и Нови Кнежевац. У осталим градовима и општинама ситуација се оцењује као несигурна са тенденцијом погоршања.

 Институт  апелује на све да се настави са неопходним спровођењем проглашених мера.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести