Удовичић младима: Градите путеве који уједињују

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић поручио је данас да млади у Србији и региону треба буду оријетисани на садашњост и будућност, да граде путеве који уједињују а да је на држави да им омогући прилике да се искажу и буду важни чиниоци друштва.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Он је учествовао на конференцији "Платформа националног дијалога-дијалог за будућност" у оквиру 9. Београдског безбедносног форума, посвећеној пројекту "Унапређење дијалога и социјална кохезија у и између БиХ, Црне Горе и Србије", који спроводе УНДП, Уницеф и Унеско.

Како је рекао, не може се причати о квалитетној будућности ако је данас не градимо, ако не будемо данас довољни одговорни према себи и према другима и направимо први корак.

"Да се не осврћемо на прошлост, већ на садашњост и будућност, да слушамо своје срце, а ви да направите пријатељства неопходна да би цео регион и свет кренули напред", рекао је он.

Даћемо максимум да обезбедимо бољу и садашњост и будућност за младе, рекао је Удовичић, истичући да Србија спроводи системска решења, реализује пројекте и улаже значајна решења с циљем унапређења омладинских политика.

Ми, као доносиоци одлука, спремни смо такође да чујемо и прихватимо предлоге младих и омогућимо квалитетније услове да се млади искажу и буду важни чиониоци друштва.

"Да вам говорим о томе како спроводимо различите пројекте и опредељујемо значајна средства није значајно у односу на слику коју видимо овде . Али, заиста опредељујемо значјана средства јер тако улажемо у будућност и вас и нас и целог региона", поручио је он младима из три земље окупљеним на скупу у оквиру Београдског безбедносног форума.

Будите паметни, будите одговорни и правите путеве које ће да нас уједињују, поручио им је он.

Подсетио је да се, током своје спортске каријере, водио тиме да сваки дан победује, како би свету показао да регион и Србија имају најбоље спортисте, али и људе.

"А и ви сте ти који ћете доказати да други треба да се угледају на вас и да су границе тамо где их сами поставите", рекао је Удовичић.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести