УДУС саопштио износ прикупљен за породице страдалих рудара

БЕОГРАД: Удружење драмских уметника Србије (УДУС) саопштило је данас резултате хуманитарне акције "Брод плови за децу рудара" за помоћ породицама рудара који су недавно погинули у несрећи у руднику Соко.
rudar
Фото: Tanjug (Video, ilustracija)

Из УДУС-а је саопштено да је из средстава њиховог Фонда солидарности свакој од осам породица рудара погинулих у руднику Соко уплаћена помоћ од по 30.000 динара, односно укупно 240.000 динара.

У саопштењу се подсећа да у оквиру акције иницирана организација хуманитарног концерта "Брод плови за децу рудара" 3. јуна у МТС дворани у Београду, уз учешће преко 50 драмских и музичких уметника.

Улазнице су продаване по појединачној цени од 2.000 динара, а акцији су се одазвале Српска православна црква и Фондација Новак Ђоковић тако што су дуплирале износ прикупљен продајом карата, каже се у саопштењу.

"Такође, наши чланови и многи људи добре воље ван наше бранше су уплаћивали донације за помоћ деци рудара на текући рачун Удружења", каже се у саопштењу.

Како је наведено, од 23. маја до 4. јула укупно је уплаћено 8.600.000 динара.

Удружење је 5. јула породицама осморице настрадалих рудара уплатило средства, тако што су две породице без деце добиле по 340.000, а остатак од 7.920.000 динара је распоређено на дванаесторо деце, односно по детету 660.000 динара.

УДУС се најсрдачније захваљује свима на племенитости и великом доброчинству које су исказали учешћем у програму и донацијама.

"Уверени смо да ће средства прикупљена у нашој заједничкој акцији помоћи овим породицама, нарочито њиховој деци, показати им да нису сама и допринети бољим условима за њихово одрастање", каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести