УНС: На Академији уметности има места за још 75 бруцоша

НОВИ САД: Почетком септембра почеће други уписни рок за све који у првом нису успели да се упишу или нису били у прилици да то учине на неком од жељених факултета Универзитета у Новом Саду.
akademija umetnosti
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

На факултете УНС-а ће се кандидати пријављивати 3. и 4. септембра, пријемни испити ће се одржавати 5, 6. и 7. септембра, а на Академији уметности ће се пријемни одржати од 10. до 21. септембра. Други уписни рок на УНС се завршава 28. септембра.

Поред слободних места на факултетима о којима смо на овом месту већ протеклих недеља писали, наводимо и преостала места на департманима, односно студијским програмима Академије уметности у Новом Саду. На Академији је у првом року уписано 159 студента, од тога је њих 130 на буyету, а 29 је на самофинасирању. Слободних је остало 75 места: 24 буџетских и 51место за студенте који ће сами плаћати студирање.

Тако на Департману драмских уметности има 28 слобдних места, 10 буyетских и 18 самофинасирајућих. Места има на студијском програму Аудиовизуелни медији, шест за студенте који би студирали о трошку буyета и четири за оне који би сами плаћали свје студије. На Музичкој продукцији има 16 слободних места: четири буџетска и 12 самофинасрајућих, док на Мултимедијалној режији, на коју су већ уписана четири студента, има само два места за студенте који ће се самофинасирати. На Глуму на српском језику у првом уписном року уписано је 10 студената и то на буџет, а места више нема.

На Депратману ликовних уметности, где је уписано 58 студената, остало је још само седам самофинансирајућих места на студијском програму Ликовне уметности, док су на Примењеној уметности у првом року попуњена сва 22 места.

На Департман Музичке уметности у првом уписном року статус будућих бруцоша стекла су 54 кандидата, 48 су на буџету, а шест је самофинансирајућих. Слободних места је 29: од тога је 14 буџетских, а 15 самофинансирајућих. Остало је једно место на самофинансирању на студијском програму Композиција, на Извођачкој уметности има седам буџетсих и седам самофинансирајућих места, на Музикологији по једно на буyету и самофинансирању, на Етномузикологији има два места за студенте који ће се самофинансирати, док је на Музичкој педагогији преостало шест места на буџету и четири на самофинансирању. На Департману Интердисциплинарне студије, студијски програм Дизајн видео игара је у првом упсином року уписало девет будућих студената, пет на буџету и четири на самофинансирању, а за други уписни рок преостало је још 11 самофинансирајућих места.

В. Ц.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести