Уручени уџбеници српским ђацима у Вуковару

НОВИ САД: Војвођанска влада предала је комплете уџбеника полазницима првих разреда у хрватским општинама Негославци, Бело брдо и Борово који су почели с наставом по моделу А - на српском и чирилићном писму, саопштено је из покрајинске владе.
nebojsa vejnovic vukovar
Фото: vojvodina.gov.rs

Како се наводи у саопштењу, подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић јуче је у Вуковару у сарадњи с Заједничким већем општина Вуковара уручио уџбенике ученицима који уписују први разред на српском језику. 

Покрајинска влада је за набавку ових уџбеника издвојила је 1,7 милиона динара.

Покрајинске институције наставиће да  чине све што је у њиховој надлежности како би увек били на услузи установама које се боре за очување српског идентитета, културе, традиције те заштите српског народа ван граница Србије, поручио је током доделе уџбеника Војновић, истакавши да најмлађи нараштаји заузимају припритетна места у овим настојањима.

Председник Заједничког већа општина Вуковар Срђан Јеремић изразио је захвалност за све што војвођанска влада чини за припаднике српске заједнице у Републици Хрватској с циљем очувања националног идентитета и, како је рекао, одупирања процесу асимилације.

EUR/RSD 117.9230
Најновије вести