Весић:У привременој болници у Штарк арени око 1.500 кревета

Сутра ујутру хала ће бити предата војсци како би била претворена у привремену болницу за лечење заражених корона вирусом.
stark arena
Фото: euroleague.net

БЕОГРАД:  Паковање пакета за пензионере у Штарк арени биће завршено данас до 12 сати када ће почети њено чишћење и дезинфекција, а сутра ујутру хала ће бити предата војсци како би била претворена у привремену болницу за лечење заражених корона вирусом.

Како је за Танјуг пецизирао заменик градоначелника Београда Горан Весић, та привремена болница имаће око 1.500 кревета.

Он је појаснио да ће паковање пакета у Штарк арени за пензионере чије су пензије мање од 30.000 динара бити завршено данас до подне када ће, каже, почети њено чишћење, а потом и дезинфекција.

"Сутра ујутру ћемо арену предати војсци, како би била претворена у привремену болницу", рекао је Весић.

Подсетио је да то неће бити једина таква болница у Београду и навео да привремена болница на Сајму вец ради, да је спортска дворана "Ранко Жеравица" на Новом Београду спремна, те да су кревети за оболеле од корона вируса постављени и у хали "Александар Николић".

"Остало је да се припреми и привремена болница у арени која ће имати око 1.500 кревета. Од сутра ујутру војска ће почети да поставља кревете и ми ћемо бити спремни да и та привремена болница буде стављена у функцију, уколико за тим буде било потребе", рекао је Весић.

Како је поручио, да ли ће те болнице бити пуне или не зависи од тога да ли ћемо се придржавати мера које је донела Влада Србије и савета епидемиолога.

"Уколико будемо дисциплиновани, нећемо имати потребе за овим болницама. Оне се отварају само у најдрастичнијем случају, али ми као одговорна држава морамо да будемо спремни и на то", рекао је Весић и поручио грађанима да поштују донете мере.

Како је додао, уколико будемо дисциплиновани и останемо код куће лакше ћемо се изборити са овом пошасти и брже изаћи из кризе у којој се налази цео свет, па и Србија.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести