(ВИДЕО) НИКОЛА РОКВИЋ НА ХУМАНОЈ МИСИЈИ За 17 дана пешачења прикупио 17 милиона динара, а посебну поруку захвалности послао Ирцима

Познати певач и хуманитарац Никола Роквић, након 17 дана ходочашћа, тренутно пешачи Македонијом, а како каже, ускоро ће прећи границу и ући у Грчку.
1
Фото: Printscreen / Instagram / nikolarokvic

Он се обратио својим пратиоцима и поручио да је до сада у хуманитарне сврхе скупио 17 милиона динара, што значи да је за сваки дан пешачења према грчком месту Егина и манастиру у којм се налазе мошти Светог Нектарија Егинског, на рачун фондације Породица, коју је основао са супругом Бојаном, уплаћивано по милион динара!

На ходочасничком путовању, 17. дана, Роквић се обратио својим пратоцима на Инстаграму испред споменика Ирској дивизији код села Раброво у Северној Македонији.

„Налазим се на светом месту где је 10. ирска дивизија у Првом светском рату дала живот за одбрану Срба и Србије. Како ништа није случајно у животу, а и на овом мом путу, баш сутра од Храма Светог Саве праунук славног Томаса, Ирца који је живот дао за Србију, Ирац Марк са своја два пријатеља, Славком и Салетом, креће на пут до Хиландара и Свете горе и прикупљаће помоћ за малог Огњена коме је потребно лечење у Америци. Велика част и понос је стајати на овом месту, а и бити у контакту с нашим братом Марком. Идемо даље до победе, овај пут за дечју радост“, поручио је Никола Роквић у видео обраћању.

Подсетимо, он треба да стигне до Егине, до Манастира Светог Нектарија Егинског прикупљајући помоћ за куповину апарата који ће помоћи при дијагностификовању канцера мозга код деце, као и реновирање одељења дечје онкологије. За то је неопходно да се прикупи 200.000 евра.

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести