Вучић честитао патријарху Иринеју Лазареву суботу

БЕОГРАД: Патријарх српски Иринеј примио је данас честитку председника Србије Александар Вучића поводом његове крсне славе, Лазареве суботе у којој председник наводи да због озбиљности ситуације неће моћи са њим да буде физички заједно, али да ће бити духовно и поручује да је у овом тренутку обавеза свих да се сачува што више живота грађана.
vucic
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Како је саопштено из СПЦ у честитки се наводи:

"Ваша Светости,

Од срца Вам се захваљујем на позиву да заједно, како наши обичаји налажу, обележимо Вашу крсну славу, Васкрсење четрвородневног Светог Лазара. Сложена ситуација у којој се налази наша земља захтева од свих нас велику одговорност и пажњу за наше ближње. 

У овом тренутку наша је дужност и обавеза да сачувамо што више живота наших грађана. Надам се да ћете разумети да, због озбиљности ситуације, не можемо да будемо заједно овог важног дана. 

Не можемо да будемо заједно физички, али духовно ћу, будите уверени, бити са Вама целим својим бићем.

Не дозвољавајући овој пошасти да нам помути радост због долазећег Празника над празницима, Васкрсења Христовог, од срца Вам честитам Вашу крсну славу - Лазареву суботу. 

Желим Вам да у здрављу славите још много година и да достојно предводите нашу свету Српску Православну Цркву као што сте то и до сада чинили", наводи се у честитки коју је упутио председник Србије, саопштила је СПЦ.

Додик честитао патријарху Иринеју крсну славу 

Српски патријарх Иринеј примио је поводом крсне славе, Лазареве суботе, честитку од српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, у којој се изражава жеља да да ово тешко време буде што пре иза нас.

"Желим Вам да у добром здрављу прославите крсну славу - Светог Лазара Четвородневног. Дани који су за нама, али и пред нама, дани су и великог искушења за наш народ и нашу Цркву, за коју сте и сами забринути. Са жељом да ово тешко време што пре прође, да се као народ што пре опоравимо, примите изразе мог дубоког поштовања", навео је Додик у честити патријарху Иринеју.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести