Вулин: Ковид болница биће урађена у најкраћем могућем року

БЕОГРАД: Изградња објекта за смештај и лечење лица оболелих од коронавируса у војном комплексу "Земун економија" на Батајничком друму биће завршена у најкраћем могућем року, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин, који је обишао припремне радове за изградњу тог објекта.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao pripremne radove za izgradnju kovid bolnice  Foto:Tanjug/video
Фото: Министар одбране Александар Вулин обишао припремне радове за изградњу ковид болнице Фото:Танјуг/видео

Министар одбране се том приликом уверио да је Војнограђевинска установа Београд предузела мере ради рашчишћавања терена.

Истакао је да је Министарство одбране, извршавајући наређење врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, обезбедило одговарајућу локацију из фундуса земље које то министарство користи.

"Наша инжињерија је већ почела да ради на рушењу постојећих објеката и рашчишћавању и припреми овог простора за изградњу ковид болнице. Као што је председник Вучић наложио, ковид болница ће бити урађена у најкраћем могућем року и ово је прилика да се покаже колико смо ефикасни и колико размишљамо унапред", истакао је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Навео је да за пандемију корона вируса нико није могао да се припреми, али да са искуствима које имамо знамо шта нам је недостајало, шта недостаје и да морамо бити спремни за оно што нас очекује у будућности.

"Наравно, ниједна болница нас неће спасити, спасиће нас само лична одговорност и доследно придржавање свих мера које од нас траже лекари", додао је Вулин.

У саопштењу пише да ће објекат за смештај и лечење лица оболелих од корона вируса бити изграђен на локацији у близини две велике саобраћајнице, Батајничког друма и аутопута, површине један хектар и 58 ари.

Локација је ослоњена на одличну инфраструктурну подршку градских инсталација водовода и канализације, електроенергетских и осталих инсталација, а тактичко-техничке захтеве за изградњу болнице припрема Управа за војно здравство у сарадњи са Министарством здравља, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести