Банке куће под хипотеком најјефтиније продају по Банату

Док свакодневно слушамо како цене нектетнина лете до неба, још има породичних кућа које се могу купити за мало пара и уз додатна улагања прилагодити мери купца.
 Selo Belegis Foto: V. Fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

Добар део таквих кућа нуде банке које су активирале хипотеку јер дужници зајмове нису враћали.

Тренутно је више десетина таквих кућа у понуди широм АП Војводине, а основне информације о њима могу се добити на порталу “Добош“, а онда и посредством поверилаца – банака као продаваца , пошто су банке те које продају некрентине јер власниции нису на време измиривали рате кредита.

Нема општине у покрајини где нема бар једна породична кућа за продају, с тим што их је више ван седишта општина, а мање у самим општинским центрима. Заједничко за све је што су изграђене на великим плацевима, па имају и велика дворишта и изградњене помоћне објекте. Уз скоро сваку некрентину, осим основних података, стоје и фотографије ,а прегледом понуде може се закључити да су ове непокрентосит најјефтиније у Банату.

На подручју општине Ковин (Банат) три куће су на продају, једна је у Мраморку и за њу није истакнута цена, друга се налази у Баваништу и кошта близу 4.500 евра, а трећа у Делиблату је двоструко скупља 9.000 евра.

У општини Алибунар, у Банатском Каровцу продају се две куће. Једна од 80 квадрата се продаја погодбом, а за другу, упола мању, од 43 квадрата и три мала помоћна објекта, од којих највећи има 12 квадрата, треба контактирати повериоца.

И Чока је у Банату и седиште је локалне самоуправе. Једна кућа баш у Чоки продаје се за близу 4.300 евра , а друга у Црној Бари је напуштена, али са огромним плацем, кошта свега 1.594 евра.

У Великој Греди, у општини Пландиште, исто у Банату, продаје се кућа од 112 квадрата, са помоћним објектом величине 18 квадратних метара. У Банатском Соколцу кућа са више помоћних објеката кошта мало више од 4.500 евра.

У Молу, на северу Бачке, у општини Ада, продаје се кућа за 16.000 евра, изграђена на површини од једног ара и 30 метара, са две помоћне зграде. За 12.205 евра може да се купи кућа у Селенчи код Бача од 146 квадрата и три помоћа објекта, мале површине од три до седам квадрата, с тим што је некретнина изграђена без грађевинске дозволе.


Станови у Апатину, Врбасу и Белој Цркви

Банке имају слабу понуду станова по унутрашњости покрајине. Свега неколико станова је оглашено, и то у Апатину, Врбасу и Белој Цркви. Стан у пословној згради “Миленијум” у Апатину, величине 63 квадрата, кошта непуних 24.500 евра. Стан величине 76 квадрата у Врбасу, у старијој згради на петом спрату, кошта 29.000 евра.


У Вајској, исто на подручју општине Бач, може се купити кућа са помоћним објектима на плацу од 964 квадрата и њива од 1.859 квадратних метара. Уз ове некрентине иде и пољопривредна механизација. Цена није истакнута, већ се потенцијални купци упућују на број мобилног телефона повериоца.

Кућа у Лалићу, код Оyака, кошта 7.000 евра, у Бачком Добром Пољу, у општини Врбас, није истакнута цена цена за кућу од 183 квадрата са помоћним објектима, у Гајдобри кућа од 104 квадрата са окућницом кошта 5.268 евра, а у Товаришеву 13. 082 евра. Обе некретнине су у близини Бачке Паланке.

Огормна кућа од 242 квадрата са винограмом, оборима за свиње и чардаком у Пачиру, код Бачке Тополе, кошта 10.970 евра. У Срему, у Љукову, на подручју општине Инђија, 112 квадрата изграђене породичне куће на површини од 1.079 квадрата стаје 16.391 евро, а у општини Шид у месту Вишњићево кућа површине 74 квадрата, са помоћним објектима на плацу од 1.030 метара, продаје се за 8.100. У Војки, код Старе -Пазове, за цену треба питати повериоца. Некрентина од 125 квадрата простире се на 25 ари.

З. Делић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести