Београдска берза: Акције на БЕЛЕX-у подбациле

Инвестициона активност на домаћем тржишту акција је потпуно подбацила на почетку постпразничне трговачке недеље, уз даље слабљење БЕЛЕX индекса,
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

БЕОГРАД: Инвестициона активност на домаћем тржишту акција је потпуно подбацила на почетку постпразничне трговачке недеље, уз даље слабљење БЕЛЕX индекса, док су државне динарске хартије од вредности уобичајено забележиле висок промет.

Укупан промет на Београдској берзи износио је 191,4 милиона динара (1,6 милиона евра), при чему су више од 99 посто промета однеле обвезнице Републике Србије.

Индекс БЕЛЕX 15 је ослабио за 0,4 посто, на 744 поена, а БЕЛЕXлајн се, уз занемарљиву негативну корекцију, спустио на 1.560,63 поена.

Ни једна акција са Прајм и Стандард листинга Београдске берзе није забележила промет вредан помена, а незнатно боље трговање су имале акције на МТП тржишту.

Такође није било добитника, а једини губитник је била обична акција Комерцијалне банке с падом од 2,0 одсто, на 2.910 динара, уз минималну реализацију.

Компанија Металац Хоум Маркет из Новог Сада је истргована на МТП тржишту за 0,3 милиона динара уз раст вредности од 8,3 процента, на 650 динара, а друштво Пољопривредна производња Милетић, из Српског Милетића, забележило је промет нешто мањи од 0,3 милиона динара по цени од 4.205 динара, за 0,4 посто нижој него на претходном трговању.

Учешће страних инвеститора на тржишту акција је данас потпуно изостало.

Државна динарска обвезница серије РСО19181, која доспева у јануару 2026. године, остварила је промет вредан 190,5 милиона динара.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести