Београдска берза: Депресивно трговање, индекси у малом плусу

БЕОГРАД: Трговинска активност на домаћем тржишту акција била је данас депресивна, док су берзански индекси забележили врло слабо кретање мада су закључени у минималном плусу.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Укупан промет на трговању износио је 7,3 милиона динара (62,5 хиљада евра).Индекс БЕЛЕX15 се незнатно померио навише, завршавајући дан на нивоу од 715,45 поена, а БЕЛЕXлајн се попео за непуних 0,1 одсто, на 1.521,54 поена.

Нафтна индустрија Србије, која по неписаном правилу доминира на трговању, и данас је наставила ту традицију али с далеко мањим прометом него иначе. Акција српског нафташа је истргована за само нешто више од четврт милиона динара по цени од 600 динара, за приближно 0,2 посто већој него у понедељак.

Београдско предузехе за промет грађевинског материјала и огрева "Копаоник" испрометовано је за 0,2 милиона динара по непромењеној цени од 7.500 динара

Највећи раст вредности је забележила акција ваљаонице алуминијума Импол Севал из Севојна, за 2,8 процената на 3.700 динара, уз слабо трговање, док је преференцијална акција Комерцијалне банке предводила губитнике с падом од 0,8 посто, на 942 динара, уз невелику реализацију.

Друштво Пољопривредна производња Милетић, из Српског Милетића, испрометовано је на МТП тржишту за 2,0 милиона динара по истој цени од 4.000 динара, а акције предузећа Партенон М.А.М. Систем за производњу, трговину и услуге, из Бограда, продате су за 4,6 милиона динара по цени од 1.400 динара у блок трансакцији.

Страни инвеститори су данас били готово неактивни на тржишту акција, са занемарљивим уделом у укупном промету.

Државним дужничким хартијама није трговано на Берзи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести