Најбољи квартал долара у последње три године

ТОКИО: Долар је данас углавном остао стабилан јер су инвеститори и даље под утиском снажних прошлонедељних података о запошљавању у САД и очекивања да ће показатељи о пословању услужног сектора потврдити солидан економски опоравак од удара изазваног корона вирусом.
dolari novac
Фото: freeimages.com

Зелена новчаница је у периоду јануар-март забележила свој најбољи квартал према водећим светским валутама у последње скоро три године, захваљујући побољшању америчке економије и расту приноса на државне хартије од вредности.

Доларски индекс данас готово да није бележио кретање према корпи шест ривалских валута и износио је 92,948 поена, извештава Ројтерс.

Према јапанском јену, долар је котирао на аизјским тржиштима на нивоу од 110,58 јена, недалеко од свог највишег нивоа у протеклих годину дана.

У односу на евро, долар се трговао по цени од 1,1768 долара, што је близу његовог петомесечног максимума.

Британска фунта се држала стабилно према зеленој новчаници на 1,3837 долара.

У оносу на швајцарски франак, долар је ојачао до нивоа од 0,9420 "швајцараца".

Амерички послодавци отворили су у марту више радних места него што се очекивало, показали су подаци Министарства за рад објављени у петак. Ипак, снажније реакције актера на тржиштима капитала поводом те вести су изостале, јер је већина берзи била затворена због ускршњих празника по Грегоријанском календару.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести