Вулин: У априлу смањена незапосленост

РУМА: Незапосленост у априлу смањена је у односу на март, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и додао да је прошла година завршена са рекордно ниском незапосленошћу.
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

Вулин је рекао да је у априлу, пема последњим подацима, на евиденцији Националне службе за запошљавање било 676.693 незапослених, што је за 11.023 незапослених, односно за око 1,6 одсто мање у односу на март.

Он је додао и да је, према подацима Републицког завода за статистику, 2016. година завршена са рекордно ниском незапосленошћу, те да је у четвртом кварталу прошле године незапосленост била 13 одсто, што је смањење за 0,8 процената у односу на трећи квартал 2016. године.

"Захваљујући повећаној запослености и далеко бољој уплати доприноса ми смо у касу пензионог фонда уплатили 2,86 милијарде динара више него што је планирано и што је повећање од 1,3 процента", рекао је Вулин одговарајући на питања новинара у Руми.

Како је рекао, захваљујући томе, државна каса није уплатила дотације за пензије 5,86 милијарди, па тај новац можемо да користимо и за социјалну заштиту, лечење, за обнављање објекта здравствене заштите... 

Додао је да је због веће запослености и боље наплате доприноса, могуће финансирање социјалне заштите, повећавање плата и пензија, из реалних извора.

"Политика владе Александра Вучића је да се плаћа само оно што зарадимо и да се из реалних извора финансирају све наше обавезе и свако побољшање живота, сваки напредак, управо ће се дешавати зато што смо више радили, више зарадили и уштедели", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести