Ближе Грчка и Хрватска него Палић, Дунав...

НОВИ САД: Они који би желели да га проведу на некој од познатих туристичких дестинација у Војводини – Палићко језеро, Фрушка гора, крстарење Дунавом, Тиса, лето на салашу... – веома тешко ће преко туристичких агенција пронаћи типичну понуду за то па ће морати да се за место у хотелу или приватном смештају распитају самостално.

Док је понуда аранжмана за одлазак на годишњи одмор у неку од земаља на које наши грађани традиционално путују одлична и заиста се може рећи примерена за различиту дебљину yепова, за боравак у Војводини је готово нема јер, како кажу у агенцијама, нема ни много интересовања.

Због тога за боравак у бањама, хотелима или приватном смештају у Војводни заинтересованима преостаје да се о свему што их интересује распитају сами, уз помоћ интернета или препорука пријатеља или да се директним позивом на жељену дестинацију упознају с понудом и ценама.

3.000 динара дневно треба издвојити за полупансион

Како кажу у туристичким агенцијам,а класичне понуде, попут аранжамана за одмор у Грчкој, Турској, Шпанији, Хрватској и свим другим  занимљивим дестинацијама ван Србије, за боравак на некој од војвођанским дестинација нема. Ипак, указују на то да је могуће и да је то уобичејена пракса да се, када клијенти затраже информацију о боравку у неком од хотела или приватном смештају у туристичким дестинацијама у Војводини, одговори на захтев и резервише.


Романтични викенд

Иако је понуда за боравак у Војводини мала, има и оних које су тражене, а међу њима је романтични викенд на Палићу и Келебији. Те дестинације најшечће су одредиште тек венчаних, а за свадбено викенд-путовање цена два полупансиона у стандардној соби је 6.700 динара по особи, док је специјална понуда, која укључује јахање, вожњу фијакером, коришћења спа понуде... 7.800 динара по особи.


По речима Виолете Кочић из туристичке агенције „Авенија”, класичне понуде за боравак у Војводини нема, али се на захтев клијента може урадити резервација у неком од хотела или приватном смештају. 

„Грађани веома ретко, посебно током лета, траже аранжмане за боравак на некој од туристичких дестинација у Војводини. Ипак, када нам се неко јави и жели да проведе годишњи одмор негде у Војводини, урадимо све што је потребно и резервишемо смештај“, каже Виолета Кочић.

По њеним речима, цене се разликују у зависности од врсте смештаја, дестинације, врсте аранжамана, а за полупансион је потребно око 3.000 динара дневно.

4.990 динара кошта једнодневни излет

Ни у туристичкој агенцији „Магелан”, указује Стево Јелић, такође нема понуде класичних аранжмана за летовања у Војводини, али постоји богата понуда за боравак у Војводини, а реч је углавном о једнодневним излетима – посета дворцима Војводине, обилазак фрушкогорских манастира, посета винаријама... По његовим речима, у понуди је и једнодневни излет – крстарење Дунавом, које је веома привлачан туристима.

Полазак је из Новог Сада, а до Доњег Милановца се путује аутобусом, а потом се прелази на брод и у вечерњим сатима се, такође аутобусом, враћа за Нови Сад, а цена је 4.990 динара.

„У „Магелану” је један од најзначајнијих сегмета рада довођење страних туриста у Србију, а понуда је разноврсна. Осим боравка у Београду и Новом Саду, та понуда укључује посету најпознатијим туристичким дестинацијама у Србији, а аранжмани укључују и путовања у околне земље – Босну и Херцеговину, Хрватску, Црну Гору, Македонију...“, каже Јелић.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести