Брнабић са директором Одбора немачке привреде за исток

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са директором Одбора немачке привреде за исток Михаелом Хармсом који, заједно са делегацијом Одбора, борави у посети Србији. 
Brnabić sa Harmsom FOTO: TANJUG/ Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic/ bk
Фото: Tanjug

Премијерка Брнабић истакла је да је задовољна чињеницом да политичке односе Србије и Немачке карактерише све интензивнија сарадња, како у политичком, тако и у економском смислу. Она је искористила прилику да још једном захвали Немачкој на партнерском ставу према Србији и чврстој подршци на њеном путу ка Европској унији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабић је објаснила да је важан задатак Владе Србије унапређење владавине права и правних оквира који би обезбедили што стабилније услове за пословање немачких и других страних, али и домаћих привредника у нашој земљи и изразила задовољство што су немачки партнери препознали ове напоре.

Михаел Хармс представио је циљеве Одбора и објаснио да је његова главна улога заступање интереса немачке привреде у земљама источне Европе у којима послују домаће компаније. Истакао је да су циљеви Одбора и интензивирање економских односа, побољшање услова трговања и инвестиција, као и даље образовање младих стручњака.

Хармс је похвалио реформске успехе Владе Србије, али и напоре које пружа у области образовања и стварања бољих услова за младе људе у Србији.Истакао је да ова организација може да пружи велику помоћ кроз пројекте у области образовања и умрежавање младих стручњака, које немачка привреда нуди земљама Западног Балкана.

Председница Владе истакла је да је за државу веома значајна подршка немачких компанија када је у питању школовање и обука младих кадрова. Искористила је прилику да директору Одбора захвали на помоћи коју ова организација пружа кроз програм стипендирања „Зоран Ђинђић“.

Премијерка Брнабић и представници немачких компанија, које послују у Србији, а који су чланови овог Одбора, искористили су прилику да разговарају и о могућностима унапређења пословања у Србији и подршци владе у конкретним проблемима ових компанија, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести