Дајнерсу отворен поступак стечаја

БЕОГРАД: Привредни суд у Београд донео је решење о отварању поступка стечаја над предузећем за пружање финансијских услуга "Дајнерс Клуб Интернатионал Београд".
Narodna banka Srbije  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Суд је решењем утврдио да су разлози за покретање стечајног поступка претећа неспособност плаћања и презадуженост предузећа.

За стечајног управника именована је Агенција за осигурање депозита.

Рочиште је одржано 12. јуна ове године, а суд је донео решење којим је утврдио да је стечајни дужник неспособан за плаћање, јер не може да одговори својим новчаним обавезама у року од 40 дана од дана доспелости обавезе.

На основу података са сајта НБС утврђено је да је стечајном дужнику рачун у блокади у непрекидном трајњу до 40 дана поцев од 3. маја до 12. јуна и то у укупном износу од 624.159.065,14 динара.

Суд је такође утврдио и да постоји основ за покретање стечајног поступка имајући у виду да је губитак друштва изнад висине капитала, односно да је имовина друштва мања од обавеза за износ од 1.949.459.000 динара, да потраживања друштва износе 772.277.000 динара, а краткорочне обавезе износе 2.886.997.000 динара.

Захтев за покретање стечаја покренуо је "Дајнерс Клуб Интернатионал Белграде" који је раније саопштило да је разлог за подношење захтева презадуженост тог предузећа.

Како је наведено, након закљуцења трансакције и формалног преузимања власништва од стране Ерсте Кард Клуба утврђене су неправилности у пословању ДКИБ-а које нису биле презентоване у поступку купопродаје.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести