Ђорђевић: Унапредити безбедност на раду као Холандија 

БЕОГРАД:  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са одлазећим амбасадором Краљевине Холандије у Србији Хендриком ван ден Долом и истакао да је Србији циљ да оствари резултате у безбедности на раду какаве има Холандија.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Ђорђевић је захвалио се амбасадору Долу на досадашњој сарадњи и истакао да је Година безбедности и здравља на раду у Србији ове године обележавана на различите начине, као и да је Холандија, као најбољи пример у свету, узор нашој земљи у овој области, саопштило је ресорно министарство.

„Положај радника је од приоритетног значаја и уколико би се сви придржавали прописа и правила безбедног и здравог рада, повреде на раду би биле сведене на минимум. Холандија је прва у свету по најнижој стопи повреда на раду на годишњем нивоу, захваљујући уређеном систему који поштују и послодавци и радници. Циљ нам је да и у Србији остваримо исте резултате“, рекао је министар.

Он је подсетио да ће Закон о здрављу и безбедности на раду, као и Закон о осигурању од повреда на раду ради накнаде штете, допринети уређењу те области. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести