Ђорђевић с послодавцима о минималној цени рада

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је с председником Уније послодаваца Србије Милошем Ненезићем како би чуо ставове и предлоге послодаваца у вези с повећањем минималне цене рада, а у наредном периоду министар ће одржати састанак и с представницима синдиката о њиховом ставу.
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Ђорђевић је оценио да је данашњи састанак био веома конструктиван и додао да су из Уније послодаваца пристигли разноврсни предлози, када је у питању повећање минималне цене рада. 

У наредном периоду одржаћу састанак и са представницима синдиката како бих чуо њихов став, рекао је Ђорђевић, а наводи се у саопштењу Министарства.

Он је подсетио да је само у последње две године минимална цена рада кумулативно повећана за 18,6 одсто, а, како каже, намера државе је да се са значајнијим повећањем настави и убудуће. 

Изузетно нам је важно да на тржишту имамо задовољне раднике који ће, самим тим, бити додатно мотивисани за рад. Са друге стране, не смемо изгубити из вида ни положај послодаваца којима треба омогућити одређене стимулансе. На тај начин долазимо до свеукупног побољшања пословног окружења на здравим основама, истакао је Ђорђевић.

Министар је подвукао да ће, следећи јасне смернице председника Александра Вучића, влада успети да омогући боље услове и животни стандард грађанима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести