Електропривреда Србије реконструише и ХЕ Ђердап 2

БЕОГРАД : Јавно предузеће "Електропривреда Србије" расписало је јавну набавку за избор извођача радова на реконструкцији бродске преводнице и у Хидроелектрани Ђердап 2 у Кусјаку код Неготина током 2018. године, пише портал еКапија. 
djerdap tanjug
Фото: Tanjug

Предвиђен је ремонт узводне, горње главе коморе бродске преводнице и низводне, доње главе, а врста и динамика радова детаљно је описана у тендереској документацији, пише портал. 

Према плану овог предузећа, шестомесечни ремонт биће извршен од 4. јуна до 30. новембра 2018. године, објашњава портал.

Како је наведено у тендерској документацији, у периоду извођења радова, извођач је дужан да обезбеди довољан број радника и алата, како би све било извршено у року од 180 календарских дана од увођења у посао. 

Рок за подношење понуда, наводи портал, је 20. октобар ове године, а њихово отварање обавиће се истог дана у пословној згради ХЕ Ђердап 2 у Кусјаку. 

Одлука о избору изводача, кажу, биће донета у року од 25 дана од отварања понуда. 

Портал подсећа да ХЕ Ђердап 2 ове године слави 32 године рада, а први киловати из агрегата у Кусјаку потекли су у априлу 1985. године. 

Иначе, у току је и пројекат ревитализације ХЕ Ђердап 1, чији ће ремонт омогућити да се број преводења постепено повећава до 2046. те да се са садашњих 6.313 преведених бродова годишње, стигне до бројке 9.735, пише портал.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести