Фалкони у Паризу представља привредне потенцијале Србије

БЕОГРАД: Француски амбасадор у Београду Жан Луј Фалкони представиће сутра у Паризу, на скупу француске пословне заједнице МЕДЕФ, привредне и економске потенцијале Србије, најавила је та најрепрезентативнија унија француског приватног сектора на међународном нивоу.
1
Фото: Tanjug

Поред амбасадора, о потенцијалима Србије говориће и шеф економског одељења амбасаде Француске у Београду Фабрис Бласкез а на располагању ће, како је наведено на сатју те организације, имати два сата,

Како МЕДЕФ најављује, привредници ће током излагања амбасадора Фалконија и Бласкеза имати посебну прилику за представљање садашњих и будућих пројеката, као и за слање директних порука.

"Скуп ће бити прилика и да се процене потенцијали и економске прилике у Србији, напредак реформи и стање билатералних односа шест месеци након посете премијерке Ане Брнабић Паризу и француског председника Емануела Макрона Београду", наводи МЕДЕФ који сваке године окупи више од 7.000 француских компанија које послују широм света.

Скупови те врсте прилика су да се размене стратешке информације неопходне за развој и улагања, као и да се олакша приступ међународним тржиштима.

Амбасадор Фалкони је раније за Тањуг рекао да је скуп у Паризу прилика да представи Србију и пренесе поруку да је она земља будућности.

"Посвећен сам томе да француским приведницима и компанијама објасним ситуацију у Србији, да је раст позитиван, да постоје пројекти, да сте земља која ће се у једном трентуку придужити ЕУ, да је увек добро да се инвестира и пре тога", рекао је Фалкони раније Тањугу.

Амабсадор је подсетио да у Србији раде бројне француске компаније, а најпознатије су Мишлан, Шнајдер електрик, Ванси и Декатлон.

МЕДЕФ подржава трговину, технолошку сарадњу и инвестиције, дугорочно партнерство, посебно на тржиштима у развоју као и оним у којима почиње обнова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести