ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ У СРБИЈИ Није важна величина, него добар глас

Према последњим подацима Мајкрософта, у Србији је и даље најпопуларнији Фејсбук са 6,7 милиона корисника. Следи га Инстаграм са 3,1 милиона корисника, што значи да је Закерберг са Метом издоминирао.
а
Фото: Pixabay

На четвртом месту је YouTube са 3,8 милиона корисника.

У Србији, ТикТок је доживео знатан раст у последње две године. Према истраживању Social Serbia 2021, које је спровела агенција Пионири, број корисника ове друштвене мреже се утростручио. И WhatsApp је доживео сличан раст у истом периоду. Према истраживању Social Serbia 2021, број корисника ове друштвене мреже се утростручио.

Најпопуларнији тиктокери у Србији имају више од милион пратилаца. Ова платформа за размену кратких видео снимака са различитим филтерима и специфичним алгоритмом посебно је популарна међу тинејџерима и младима од 12 до 24 године.

Међу апликацијама првенствено намењеним двосмерној комуникацији, Вајбер је најпопуларнији у Србији, са више од 3,3 милиона корисника.

У Србији, популарност друштвених мрежа варира, а ево како стоје Твитер, Телеграм и Сигнал:

Иако није толико популаран као неке друге друштвене мреже, Твитер има своју заједницу у Србији. Међутим, тачан број корисника није лако доступан. Неки га користе за праћење вести, интеракцију са јавним личностима и дељење мишљења.

Телеграм је популаран сервис за шифроване поруке. У периоду од 6. јануара до 10. јануара, Телеграм је забележио 9 милиона нових корисника широм света, што је 91 одсто више у односу на претходну недељу. Тржиште са највећим растом за Телеграм била је Индија.

Сигнал је, такође, апликација за шифроване поруке која је привукла пажњу након најаве промена у WhatsApp-у. У истом периоду, Сигнал је забележио 7,5 милиона преузимања широм Епл и Гугл продавница апликација, што је пораст од чак 4.200 одсто у односу на претходну недељу. Сигнал је добио и подршку од јавних личности, укључујући Илона Маска.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести