МЕТА ПОВЛАЧИ ПРЕСУДНИ ПОТЕЗ Ево шта више НЕЋЕТЕ ИМАТИ НА ФЕЈСУ

Компанија Мета објавила је да уводи промене по питању политичког садржаја на својим платформама.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

- Желимо да Инстаграм и Threads буду одлично искуство за све, наводи компанија у блог посту.

- Ако одлучите да пратите налоге који објављују политички садржај, не желимо да се постављамо између вас и њихових објава, али такође не желимо да проактивно препоручујемо политички садржај са налога које не пратите - истакла је компанија у саопштењу.

Ако и даље желите да вам се политички садржај препоручује на сајту, обе странице ће понудити контролу где можете да затражите да их видите. У супротном, политички садржај који објављују налози које не пратите биће подразумевано ограничен.

Ова функција ће прво доћи на Инстаграм и Threads; међутим, Мета планира да уведе контролу и на Facebook касније. Међутим, већ годинама мање ставља нагласак на вести у Facebook фидовима људи.

Шеф Инстаграма Адам Мосери огласио се овим поводом:

- Наш циљ је да очувамо могућност да људи изаберу интеракцију са политичким садржајем уз поштовање апетита сваке особе за тим. Исто је изјавио убрзо након лансирања Threads-а прошлог лета.

- Из перспективе платформе, било какав повећани ангажман или приход који би могли да остваре уопште није вредан преиспитивања, негативности (будимо искрени) или ризика интегритета који долазе заједно са њима - рекао је тада Мосери.

Професионални налози на Инстаграму ће моћи да виде да ли се њихове објаве могу препоручити преко њихове странице статуса налога. Подобност налога ће зависити од тога да ли су недавно објавили политички садржај или не. Ако је налогу ускраћена могућност да промовише постове, они могу да избришу недавне постове, као и да захтевају преглед ако се не слажу са Метином одлуком.

Овај потез је Метин најновији покушај да помогне у контроли политичког садржаја. И Facebook и Инстаграм су такође недавно почели да захтевају од политичких рекламних кампања да открију да њихови огласи садрже садржај генерисан вештачком интелигенцијом у покушају да обуздају огласе који намерно обмањују јавност.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести