Кнежевић: Највероватније продужење рока за РТБ

БЕОГРАД: Рок за избор професионалног менаџмента и саветника у управљању предузећима у саставу групације Рударско топионичарског басена Бор (РТБ), а који истиче 28. априла  биће највероватније продужен, изјавио је данас министар привреде Србије Горан Кнежевић.
Goran Knežević  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Он је на конференцији за новинаре у Влади Србије, на којој је говорио о подршци развоју сектора малих и средњих предузећа и предузетништва, казао да су продужење тог рока тражили заинтересовани за тај посао.

"Да би ушли у професионални менаџмент морате да дате неки програм и план рада.Да би то дали морате да имате дијагнозу фирме, а њу за овако велику и разгранату фирму није лако урадити и зато су тржена одлагања", рекао је Кнежевић.
Према његовим речима,  Министарства привреде данас ће анализирати захтев за продужење рока за достављање понуда за сарадњу  лица која су заинтересована за пружање услуга професионалног менаџмента и саветовања у управљању РТБ Бором и ако буде било могућности он ће евентуално бити продужен за који дан".

Имамо више понуда и заинтересованих који су откупили документацију", нагласио је Кнежевић и додао да је и данас стигао један захтев.
Група РТБ Бор је крајем прошле године расписала  тендер за избор професионалног менаџмента и саветника у управљању предузећма у саставу те групације, а према објављеном конкурсу понуде за сарадњу могу да поднесу сва домаћа и страна лица заинтересована за пружање услуга професионалног менажмента и саветовања у управљању РТБ-ом Бор, Рудницима бакра Бор, Рудницима бакра Мајданпек и Топионицом и рафинацијом бакра Бор.
Задатак професионалног менаџмент је да повећ  профитабилност, обезбеди нова тржишта и нову организацију рада и план пословања са Унапред припремљеним планом реорганизације (УППР).

Ускоро именовање директора неколико ЈП

Директори неколико јавних предузећа у Србији требало би да буду именовани у наредним данима, изјавио је Кнежевић.

"Очекујемо у ових пар дана или одмах након празника да буде именован први део директора јавних предузећа", рекао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

Кнежевић је додао да је већина конкурса за избор директора јавних предузећа завршена и да је сада остао да се заврши технички део процедуре.

Влада Србије у марту је објавила конкурсе за избор директора више јавних предузећа, између осталог за Србијагас, Поште Србије, Електромреже Србије, Скијалишта Србије и Србијаводе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести