Кула А "Београда на води добија" за викенд прве станаре 

БЕОГРАД: Изградња прве две куле у "Београду на води" је завршена и за викенд ће почети усељавање првих станара.
1
Фото: Youtube Printscreen

Тиме је завршена прва фаза пројекта, кула А је висока 20 спратова и има 296 станова, који су по структури од двособних до петособних.

У кули се, од пратећих садржаја, налазе базен за децу и одрасле, теретана са најсавременијом опремом, играоница за децу, рецепција, кажу за Тањуг у компанији "Београд на води".

Ту су и два подијума за станаре - на другом и четвртом нивоу, са зеленим површинама и дечијим игралиштем, као и подземна гаража, и локали, кафићи и ресторани у приземљу.

Пројекат "Београд на води", реализује се на укупно милион квадрата, са 6.000 станова, у којима ће живети 14.000 људи, док ће 12.000 људи радити у том делу града.

У септембру 2015. године, тада премијер Србије Александар Вучић и представник "Игл хилса" Мухамед Алабар поставили су камен темељац за две стамбене куле, чиме је званично почела изградња пројекта "Београд на води", вредног 3,5 милијарди евра.

На извођењу радова су ангажоване домаће компаније и то "Миленијум тим" и "Новкол" које су радиле ископ и постављање шипове, док је главни извођач Енергопројект.

У оквиру пројекта, гради се и "БВ Галерија", највећи тржни центар у региону, који се ће на 300.000 квадрата, а планирани завршетак радова је 2020. године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести